söndag 17 juli 2011

Cannabisrökaren som stannade vid lätta droger

DN intervjuar idag en beroendeterapeut och f d cannabisrökare, Lars Ögren, om sin vardag. Jag har två funderingar:

1. Oavsett hur "övertygad [Ögren är] om att cannabis är en inkörsport till tyngre droger", så är han ju själv ett levande exempel på att så inte alls behöver vara fallet.

2. När jag läser artikeln ställer jag mig och troligen många andra sig frågan om cannabisrökningen gett upphov till permanenta skador eller bara långvariga (19 månader). Eftersom det idag definitivt är PK för en journalist att uppfostra oss till att vara riktigt riktigt rädda för droger, så kan jag tänka mig att man mörkat att det kanske bara är fråga om det senare. Men jag vet inte. (Det kan ju egentligen inte vara så svårt att ta reda på och skriva ut i en artikel. Det måste gjorts massor med studier.)

2 kommentarer:

 1. DET HAR gjorts mycket studier och glömmer vi inte alla nycklar osv då och då, inte något speciellt med det.
  Den fakta DN ger är riktad från det lilla en terapeut vet om drogen och det han säger är saker som inte har någon vetenskaplig grund.

  Cannabis används trots allt som medicin i snart över hälften av alla USAs stater och även i en hel del länder i Europa så kan man få Cannabis extract utskrivet som Medicin (det är ju trots allt okej så länge läkemedelsjättarna får betalt för det, gratis medicin får ju inte existera)
  Sen att man sett i länder som Holland/Portugal där en slags legalisering och avkriminalisering existerar, i dessa länder så har bruket minskat av både Cannabis OCH tyngre droger som injiceras och sniffas, kanske är DNs artikeln en del av statens 50Miljoners satsning där man skickar ut en helvetes massa propaganda för att skrämma folk, det har ju trots allt gjort tidigare kolla bara på USAs tidiga propaganda film "Reefer madness" all fakta är falsk men folk blev ändå rädda... Inget nytt detta...

  SvaraRadera
 2. Javisst, staten, släng 50 mille till på att propagera. Det har ju beviserligen fungerat så bra tidigare... Jisses.

  SvaraRadera