fredag 29 juli 2011

Bussen tog min cykel

Detta blev en insändare publicerad i början på augusti i Sydsvenskan. Veolia svarade i tidningen. Jag har inte läst svaret, men det som gjort det säger att de använde en ganska mjuk ton, men ändå poängterade att de tyckte att felet var mitt.

Natten 26-27/7 tog jag cykeln på en buss som kördes av Skånetrafiken/Veolia. Jag fick hjälp av chauffören att sätta upp cykeln bak på bussen. Vi var tre passagerare till slut. Vid ändhållplatsen sa jag "hej", jag steg ur och jag gick bak, men MEDAN jag plockade ner cykeln från ställningen så körde bussen ifrån mig, sju km från mitt slutgiltiga resmål kl 0027. Inga fler allmänna kommunikationer fanns. Det är ok; det ska inte hända, men misstag sker.

Vad som jag inte tycker är ok är att man, efter kontakt med Veolia, inte ville göra något särskilt alls för att underlätta för mig att få tillbaka cykeln. Jag förklarade i telefon vad som hade hänt. Jag sa att jag önskade att de lämnade cykeln hemma hos mig. Närmaste busshållplats hade för mig också varit ok. I stället sa man åt mig att jag skulle komma till terminal på landsbygden (Center Syd) OCH vid tid som passade företaget. Jag pratade med annan chaufför efteråt och han sa: det hade vi kunnat fixa; så här gör man...

Chef på Veolia på Gastelyckan, Stefan Ståhl, hade dock i samtal med mig, alltså sagt bestämt "nej" till mitt önskemål. Gör man stora misstag, så menar jag att man helt och hållet reparerar efter bästa förmåga. Jag beklagar att så inte var fallet här.

2 kommentarer:

  1. Kontakta Sydsvenskan eller Skånskan. Att en trött busschaufför gör ett misstag är acceptabelt. Att företaget sedan inte har procedurer till att hjälpa dig är fullkomligt oacceptabelt.

    SvaraRadera
  2. Ok, ovanstående är formulerad som en insändare som jag inte hade bestämt mig för att skicka eller inte. Men då gör jag det. Ska kolla igenom språket en gång till bara.

    SvaraRadera